Makyajının güzel olması için illa makyaj çantanın tıka basa dolu olmasına gerek yok. Maskara, allık, ruj ve eye-liner’dan oluşan 4 adet malzemeyle de göz alıcı bir makyaj yapabilirsin.
Sadece maskara ve rujla
Gündüz vakti fazla makyaj yapman için hiçbir sebep yok. Hatta erkek arkadaşınla buluşuyor olsan bile! Unutma erkeklerin neredeyse hepsi doğal, sanki hiç yapılmamış gibi duran makyajdan hoşlanırlar. Yani sana bir maskara ve parıltılı bir ruj yeter de artar bile.
1 adım: Maskaranı uygulamadan önce kirpiklerine bir kat toz pudra sür. Böylece kirpiklerin her zamankinden daha dolgun ve kıvrık görünecek. Daha sonra maskaranı her zamanki gibi sürebilirsin.
2. adım: Renksiz parlatıcılar her zaman daha doğal ve seksi dudaklar vaat eder. Ama yüzünün fazla solgun olduğunu düşünüyorsan, o zaman renkli parlatıcılardan yararlanabilirsin.
Maskara, allık ve rujla
Amacın yüzüne ışıltılı bir parlaklık ve gölge vermekse o zaman bu iki malzemeye şeftali tonlarındaki allığını da ekleyebilirsin.
1 adım: Maskaranı sürmeden önce, allığını göz kapaklarına uygulayarak far efekti yaratabilirsin. Ancak allığını kaş altından başlayarak değil, sadece göz kapaklarına uygula ve göz kuyruğuna doğru hafifçe kuyruk yap.
2. adım: Yüzün ovalse, allığını elmacık kemiklerinin tam altına; yuvarlaksa, tam üzerine; köşeliyse, burun kanadının hizasından başlayıp, şakaklarına kadar sürmeyi dene. Böylece sadece yüzünü renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda yüz hatlarını belirginleştirmiş olursun.
Maskara, allık, eye-liner ve rujla
Gece bir partiye katılacaksın ve haliyle bütün gözlerin üzerinde olmasını istiyorsun. O halde biraz daha fazla malzemeye ihtiyacın olacak. Maskara, allık, eye-liner ve rujla istediğin pırıltılı etkiyi yaratabilirsin.
1.adım: Amacın seksi ve dikkat çekici gözlere sahip olmaksa, eye-liner imdadına yetişebilir. Ancak bu iş birazcık profesyonellik istiyor. İşleme başlamadan önce, göz kaleminle eye-liner çekeceğin yeri belirle. Böylece işin kolaylaşır. Kirpiklerini bolca maskaralamayı unutma!
2. adım: Pırıltılı rujunu dudaklarına taşırmadan sür. Gerekirse üzerine bir kat pudra sürüp, rujunu tekrar geç. Ardından büyük bir fırçayla şakaklarına allığını uygula.